Brug dine kolleger til at definere dine styrker

Home » Artikel » Brug dine kolleger til at definere dine styrker

Hvad er dine stærkeste sider? Nogle kender deres værd, andre er mere tvivlende. En nem og hurtig metode til at få input til hvad du kan (og hvad du kan blive bedre til) er ganske simpelt at spørge dine kolleger.

Meget af dit arbejde sker i samarbejde med andre, så de kender dine styrker og svagheder – set fra deres stol. De kan altså give dig nogle input, der ikke er farvet af dit billede af dig selv.

Bare spørg

Så næste gang du har gang i en god samtale med en kollega, som du har løst nogle opgaver sammen med, så spørg lige ud: “Hvilke ord vil du egentlig bruge til at beskrive mig i forhold til det arbejde vi har lavet sammen?”.

Få personen til at uddybe sine svar og hold dig ikke kun til det faglige. Spørg ind til samarbejdsevner, dine karaktertræk, lederevner eller hvad du nu gerne vil vide. Og bed om eksempler. Eksemplerne kan ofte ryge direkte ind i din næste ansøgning, når du skal fortælle om dine egne fortræffeligheder.

Lav en indledning, så det ikke kommer fuldstændig ud af det blå. Det kan være “Jeg går og overvejer at finde nogle nye opgaver eller et nyt job, og kunne godt tænke mig at få nogle input fra dig”. Eller stik blot en lille hvis løgn, hvis du gerne vil holde dine motiver skjult “Jeg skal snart til udviklingssamtale med min chef og jeg leder efter lidt inspiration til hvad vi skal fokusere på”.

Spred nettet ud

Begræns dig ikke kun til dine nuværende kolleger. Kontakt nogle af dine tidligere kolleger, og spørg også dem. Da du ikke længere arbejder sammen med dem, får du to fordele. For det første kan de tale mere lige ud af posen, da de ikke længere skal tage hensyn til jeres samarbejde. For det andet er tiden gået og kun dine mest fremtrædende karaktertræk står tilbage.

Du kan også spørge din chef, men vær opmærksom på at hvis du ikke har et fortroligt forhold til din chef, kan det være at du ikke får hele sandheden. Han eller hun er ofte mest interesseret i din arbejdskraft i forhold til nogle specifikke opgaver, og vil helst ikke tale dig ud af afdelingen eller risikere at fremhæve de forkerte ting og tænde dig af. Fra tid til anden rammer man en chef man kan være ærlig og fortrolig med, men hvis du ikke er så heldig lige nu, så gå efter kollegernes input.

Leder du efter nyt job? Læs 5 tips til et lykkeligt jobskifte eller find flere artikler om jobsøgning her