Hvad tid på dagen skal du ringe på et jobopslag?

Home » Artikel » Hvad tid på dagen skal du ringe på et jobopslag?

Hvornår forstyrrer du mindst? Hvornår får du en chef i røret, som gider tale? Kan du ringe uden for arbejdstid?

Små detaljer man kan tænke længe over, når man ikke er vant til jobsøgning, eller egentlig ikke kan lide at ringe på et jobopslag og derfor hurtigt kommer i tvivl om, hvad der er det rigtige.

I spørgsmålet om hvornår det er bedst at ringe, er der heldigvis kun to simple råd at forholde sig til:

  • Gør det så hurtigt som muligt
  • Gør det, når du selv har tiden og kan fokusere

Gør det så hurtigt som muligt

Hvis du gerne vil ringe på et stillingsopslag, så kommer du ikke i gang med din ansøgning, før du har ringet. Så hvis du skubber din opringning, skubber du din ansøgning. Og fordi mange virksomheder tager kandidater til samtale løbende, så giver du plads til dem, som er hurtigere end dig. Personer som din fremtidige chef kan falde for, før han/hun får chancen for at falde for dig.

Hvis du hører til dem, som ikke kan lide at ringe på et jobopslag, som er hastighed også en vigtig faktor. Jo længere du venter, des mere nervøs kan du blive og des mere risikerer du at overtænke situationen. Netop her kommer tanker så som, hvornår på dagen skal jeg ringe? Hvad nu, hvis jeg forstyrrer? Og så videre.

Hvorom alting er, så kom i gang. Hellere i dag end i morgen.

Gør det når du selv har tiden og kan fokusere

Der er ingen tidspunkter på dagen, der er bedre at ringe end andre.

Bare kig på cheferne omkring dig. De fleste har forskellige tidsvaner. Nogle møder tidligt, andre går sent, nogle er til møder hele dagen og andre når både kaffepausen og frokosten hver dag.

Du kan med andre ord ikke forudsige det bedste tidspunkt for chefen. Derfor må du fokusere på hvad der er bedst for dig. Har du mest gå-på-mod om morgenen? Vil du helst ringe hjemmefra? Passer det dig bedst i bilen på vej hjem? Står du i køen i Bilka og tænker ”nu er det nu!”, så ringer du der.

Find et tidspunkt i dag, eller senest i morgen, som egner sig til at ringe og gør det så der.

Pointen er, at når det er dig, der sætter rammen, så har du fordelen ved at vælge en tid og et sted, hvor det passer dig. Dette er især en fordel for dem, som har svært ved at ringe til fremmede mennesker.

Godt 90 % af de jobsøgende jeg har kendt gennem tiden, synes det er grænseoverskridende at ringe, så du er ikke alene. (Har du brug for en helt konkret vejledning til, hvad du skal sige, når du ringer, kan du se min video ”Sådan ringer du på et jobopslag” om netop det emne).

At ringe uden for arbejdstiden

Hvis du har brug for det, så er det også fint at ringe uden for arbejdstiden. Undgå at ringe før kl. 8 eller efter klokken 20. Ellers er der frit slag i bolledejen.

Chefen kan jo bare lade være med at tage telefonen, hvis han/hun ikke vil forstyrres. Eller bede dig om at ringe tilbage på et andet tidspunkt.

Omvendt vil chefen jo gerne have gode kandidater, så hvis det koster en telefonsamtaler uden for kontortid, så er det helt ok for de fleste.

Når chefen ikke tager telefonen

Hvis det er helt umuligt at fange chefen, så send ham/hende en mail.

For eksempel med følgende ord:

”Hej [chefens navn]. Jeg har forsøgt at ringe til dig angående jobbet som [indsæt titlen her], men desværre uden held. Hvilket tidspunkt vil det passe dig, at jeg ringer? For eksempel på [x]-dag eller [x]-dag. Jeg kan sagtens ringe udenfor kontortid, hvis det passer dig bedst. Er meget spændt på at høre mere om jobbet. Med venlig hilsen [dig]”.

Hvis du stadig ikke hører noget, så overvej om du overhovedet vil arbejde et sted, hvor chefen ikke gider prioritere sin egen ansættelsesproces og ikke synes, at din interesse i jobbet er 5 minutters telefontid værd.

Har du et spørgsmål?

Husk at du altid er velkommen til at kontakte mig, hvis du har et konkret spørgsmål om karriere eller jobsøgning.